Bayern München verspeelde dinsdag in het uitduel met Juventus (2-2) een 2-0 voorsprong, maar trainer Josep Guardiola is in zijn nopjes met Arjen Robben én het resultaat van zijn ploeg in Turijn.

De 'Rekordmeister' nam via treffers van Thomas Müller (na voorbereidend werk van Robben) en Robben zelf de leiding in het Juventus Stadium, maar Paulo Dybala en Stefano Sturaro gaven de Italianen hoop voor de return.

Robben vierde zijn treffer met Guardiola. "Omdat we vrienden zijn", legde de trainer tegenover SBS6 uit. "Hij heeft veel voor me betekend in de drie jaar dat ik hier ben. Hij is een speciale speler."

Guardiola hield ondanks de weggegeven voorsprong een goed gevoel over aan het duel in de achtste finales van de Champions League. "Natuurlijk was het mooier geweest als we hadden gewonnen, maar we speelden tegen de finalist van vorig jaar. We hebben waanzinnig gepresteerd."

De Spanjaard, die na dit seizoen naar Manchester City vertrekt, beseft echter wel dat Bayern hard moet werken voor een plek in de kwartfinales. "De return wordt zwaar, net als deze wedstrijd. Juventus heeft een geweldige mentaliteit."

Video: Reactie Guardiola

Favorieten

Aan de kant van Juventus was trainer Massimiliano Allegri eveneens blij met het gelijkspel. Voor de 48-jarige Italiaan voelde de uitslag als een overwinning.

"Ik heb mijn spelers gefeliciteerd. Ik ben niet teleurgesteld en maak me geen zorgen. We speelden tegen één van de favorieten voor het winnen van de Champions League", aldus de voormalig trainer van AC Milan.

"We hadden kunnen winnen, maar dat is gewoon heel lastig tegen een team als Bayern. Nu moeten we de return winnen. Dat is moeilijk, maar niet onmogelijk."

Het tweede duel wordt op 16 maart in München gespeeld.

Bekijk de uitslagen en het programma in de Champions League