Clubicoon David Beckham denkt dat manager Louis van Gaal nog steeds voor een ommekeer kan zorgen bij het moeizaam draaiende Manchester United.

"We moeten kijken naar de resultaten, we moeten kijken naar het spel en we moeten luisteren naar de fans - want dat zijn personen die er echt toe doen bij de club - en ik hoor alleen maar heel goede dingen over Van Gaal als persoon, manager en coach", aldus Beckham dinsdag in gesprek met talkSPORT.

"Hij is een ervaren trainer met een geweldige reputatie in het voetbal. Soms kost het wat tijd, het is niet makkelijk om manager te zijn van Manchester United."

De positie van Van Gaal staat al weken onder druk bij de 'Mancunians', maar dat werd maandagavond wat verlicht door een simpele 3-0 zege op bezoek bij League One-club Shrewsbury Town in de achtste finale van de FA Cup, de eerste overwinning van United in vier duels.

"Ik heb Van Gaal één keer ontmoet en toen behandelde hij me geweldig", zegt Beckham. "Hij is de manager van Manchester United, dus er zal altijd kritiek zijn, maar laten we wachten op wat er aan het eind van het seizoen gaat gebeuren."

Ferguson

De nu 40-jarige Beckham stond tussen 1992 en 2003 onder contract bij de 'Red Devils'. Onder leiding van Sir Alex Ferguson, die in 2013 met pensioen ging, won de rechtsbenige middenvelder vele prijzen.

"Als United-fan hoopte ik altijd dat ze niet een slechte periode zouden hebben na het vertrek van Ferguson, maar het was onvermijdelijk", stelt de 115-voudig international van Engeland.

"United heeft de laatste twintig jaar zoveel prijzen gepakt dat mensen het vanzelf over een crisis hebben als de club één of twee seizoenen niks wint. United is een van de grootste clubs ter wereld en de enige manier om die reputatie te behouden, is door prijzen te winnen."

De ploeg van Van Gaal komt donderdag al weer in actie. United moet op Old Trafford proberen om de achtste finale van de Europa League te halen door de 2-1 nederlaag van vorige week op bezoek bij FC Midtjylland weg te poetsen.

Bekijk het programma en de uitslagen van de Europa League