Louis van Gaal telde maandagavond zijn zegeningen nadat Manchester United zich ten koste van het bescheiden Shrewsbury Town had geplaatst voor de kwartfinales in de FA Cup.

"Dit seizoen hebben we nog veel om voor te vechten. We zitten nog in de Europa League en FA Cup en in de competitie staan we maar zes punten achter op nummer vier Manchester City", meldde de manager in gesprek met de BBC na de 3-0 zege op bezoek bij de nummer 21 van de League One, het derde niveau in Engeland.

"Makkelijk zal het niet worden, want we zullen veel wedstrijden moeten winnen. Er is echter nog veel mogelijk."

Van Gaal, die na twee achtereenvolgende nederlagen hevig werd bekritiseerd door de fans en de media, toonde zich vooral tevreden over de strijdlust en de concentratie van zijn spelers.

"We speelden zeventig minuten heel professioneel, creëerden kansen en maakten goals. Iedereen zal ook zeggen dat United moet winnen van Shrewsbury Town."

"Voor de spelers is het fantastisch dat we in de kwartfinales zitten. Iedereen gaf alles en je ziet welk resultaat dat oplevert."

Smetje

Een smetje op de overwinning van United was het uitvallen van Will Keane. Dat gebeurde een kwartier voor tijd, op het moment dat Van Gaal al drie keer had gewisseld. "We hebben ongelooflijk veel pech met blessures, met tien man werd het ook moeilijker."

Donderdagavond treedt United in eigen huis aan tegen de Deense kampioen FC Midtjylland in een poging de 2-1 nederlaag uit de heenwedstrijd te repareren en de achtste finales van de Europa League te bereiken.