Arsène Wenger gelooft in de kansen van Arsenal in de achtste finales van de Champions League tegen FC Barcelona, maar de trainer beseft wel dat zijn ploeg voor een zware opgave staat.

"Barcelona is de absolute favoriet", zei Wenger maandag op de persconferentie in de aanloop naar de eerste wedstrijd dinsdag in Londen.

"We treffen dinsdag een tegenstander die niet perfect is, maar wel bijna. Om een kans te maken moeten we gefocust zijn en geen domme overtredingen maken, zoals eerder wel is gebeurd."

Wenger moet het daarbij doen zonder de geblesseerde Jack Wilshere, Santi Cazorla, Mikel Arteta en Gabriel.

Exceptionele talenten

FC Barcelona kent daarentegen weinig personele problemen. Wenger hoopt vooral dat zijn ploeg is opgewassen tegen de offensieve kwaliteiten van Lionel Messi, Luis Suarez en Neymar.

"Individueel heeft dat drietal exceptionele talenten. De enige manier waarop wij ze kunnen verslaan is door als een collectief te spelen. En we moeten niet vergeten dat we een goede verdediging hebben en een uitstekende doelman Petr Cech", zei Wenger, die zich ervan bewust is dat de 33-jarige keeper nog nooit een doelpunt van Messi heeft moeten incasseren.

"Ik hoop dat Petr dat mooie record voorlopig in stand kan houden. Wat mij betreft, mag hij Messi een klein complex bezorgen, om te beginnen dinsdag in onze thuiswedstrijd."

De wedstrijd tussen Arsenal en FC Barcelona begint dinsdag om 20.45 uur in het Emirates Stadium en staat onder leiding van de Turkse arbiter Cuneyt Cakir. Op 16 maart is de return in Spanje.

Het duel wordt vanaf 20.45 uur live uitgezonden op NU.nl en SBS6. Om 20.00 uur begint de voorbeschouwing.