​Volgens Gianni Infantino zijn de FIFA-verkiezingen van vrijdag een cruciale gebeurtenis in het bestaan van de wereldvoetbalbond.

"De week die voor ons ligt, is de belangrijkste in de 112-jarge geschiedenis van de FIFA. De 209 bonden krijgen de kans om niet alleen hun lot, maar dat van de wereldvoetbalbond en het hele voetbal te bepalen", schrijft Infantino op zijn website.

De 45-jarige Zwitser, die momenteel fungeert als secretaris-generaal van de UEFA, neemt het vrijdag in Zürich op tegen sjeik Salman bin Ebrahim Al Khalifa uit Bahrein, prins Ali bin Al-Hussein uit Jordanië, de Zuid-Afrikaan Tokyo Sexwale en de Fransman Jérôme Champagne.

"De FIFA kan een nieuw pad inslaan bij het kiezen van de nieuwe voorzitter en het instemmen met hervormingen", aldus Infantino. "Ik ben de kandidaat die staat voor veranderingen."

Infantino, die onder meer wordt gesteund door de KNVB, heeft de afgelopen maanden de hele wereld rondgereisd om zieltjes te winnen.

"Er staat heel veel op het spel. Op basis van mijn ervaringen van de voorbije periode concludeer ik dat het voetbal vertrouwen heeft in de toekomst. Ik zou trots zijn als ik tot voorzitter word gekozen. In elk geval zal ik altijd aan het belang van voetbal denken."