Atletico Madrid is de favoriet in de achtste finales van de Champions League tegen PSV, maar verdediger Jeffrey Bruma vindt dat de Eindhovenaren zich daar niets van moeten aantrekken.

"Atletico heeft een betere ploeg dan wij. Buiten het veld mag je daar respect voor hebben, maar op het veld mogen we geen respect tonen", aldus Bruma, die met PSV woensdag eerst thuis speelt tegen de Spanjaarden.

"Ik kijk echt uit naar die avond. We mogen genieten, voor het eerst in negen jaar staat er een Nederlandse club in de knock-outfase van de Champions League."

"Maar we moeten er ook vol op kletsen. Ik ben heel benieuwd hoe we ons als ploeg tegen een club als Atletico houden. Hopelijk wordt het een fantastische avond."

Video: De weg van PSV naar de achtste finales

Vertrouwen

Bruma kende met PSV een ideale opwarmer voor de eerste confrontatie met Atletico. Zaterdag werd Heracles Almelo verslagen en voor de derde keer op rij werd achterin de 'nul' gehouden (2-0).

"Weer geen tegentreffer is heel erg lekker. In eerdere wedstrijden vielen de tegengoals te gemakkelijk, dat is er nu uit. Hopelijk lukt het woensdag weer om de nul te houden. Ik zou wel tekenen voor 0-0, maar het vertrouwen is groot. Winnen zou nog mooier zijn." 

De 24-jarige Bruma waakt echter voor te veel optimisme. "Als we te veel vertrouwen krijgen, dan kan dat tegen ons gaan werken. Iedereen moet scherp blijven. Als iemand nu verslapt bij PSV krijgt hij dat meteen te horen."

"We moeten de druk er namelijk vol op houden, anders worden we geen kampioen. Constant het maximale van elkaar eisen. Dat gaat nu een reeks wedstrijden goed in de competitie en dat moet in de Champions League een vervolg krijgen."

Video: De weg van Atletico naar de achtste finales

Geen poespas

In tegenstelling tot PSV kende Atletico een zeer moeizame 'generale'. In eigen stadion kwam de nummer twee van de Primera Division zondag niet verder dan 0-0 tegen Villarreal. 

"Ik heb de wedstrijden van Atletico de afgelopen weken ook al in de gaten gehouden", vertelt Bruma. "Het is een goed georganiseerde ploeg, een machine. En natuurlijk let ik ook op de spitsen die ik straks tegenover me heb staan."

"Fernando Torres en Antoine Griezmann zijn effectief. Daar zullen we ons defensief tegen moeten wapenen. En dat gaan we doen. Tegen zulke spelers en zo'n club hoeft niemand van PSV zich op te laden. Iedereen zit vol adrenaline."

"Maar we moeten ook niet te gretig zijn. Geen onnodig risico nemen en dus geen poespas op eigen helft. Alleen dan kunnen we een goed resultaat neerzetten."

PSV-Atletico Madrid wordt woensdag vanaf 20.45 uur live uitgezonden op NU.nl en SBS6. Om 20.00 uur begint de voorbeschouwing.