Dirk Kuijt dacht Feyenoord zondag tegen Roda JC met een treffer vlak voor rust aan de eerste competitiezege in acht duels te helpen, maar twintig minuten voor tijd incasseerden de Rotterdammers op goedkope wijze een Limburgse treffer.

"Ik kan niet geloven dat we op deze manier een tegengoal weggeven, daar heb ik geen woorden voor", aldus Kuijt na het 1-1 gelijkspel in De Kuip tegen FOX Sports.

De aanvoerder zette zijn ploeg in de 45e minuut op voorsprong met zijn honderdste treffer voor Feyenoord in alle competities, maar halverwege de tweede helft tekende invaller Maecky Ngombo voor de gelijkmaker.

De ploeg van Giovanni van Bronckhorst won daardoor voor het eerst sinds het seizoen 1990/1991 negen keer op rij niet in de Eredivisie.

"We dachten dat we de eerste overwinning in lange tijd gingen boeken, maar dan krijg je zo'n goal tegen", zei Kuijt. "Terwijl we verder bijna niks hebben weggegeven."

De aanvaller vond dat Feyenoord een goede eerste helft speelde. "Maar in de tweede helft met de wind tegen hebben we ons laten afbluffen. Het doet ook wat met je als je zoveel wedstrijden achter elkaar verliest."

Van Bronckhorst

Van Bronckhorst kon ook amper geloven dat zijn ploeg een doelpunt moest incasseren uit een ingooi. "Je bent niet alert genoeg bij een uitbal en dat kost je de overwinning."

"We hebben negentig minuten hard gewerkt voor een goed resultaat en dan kun je zo'n goal niet op deze manier weggeven op dit niveau. Er gingen een heleboel spelers in de fout, het kan niet dat je een ingooi zo verdedigt."

Van Bronckhorst, sinds deze week bijgestaan door 'adviseur' Dick Advocaat, noemde het gelijkspel tegen Roda JC 'pijnlijk'.

"Het is logisch dat je niet sprankelend voetbalt in een fase waarin je zeven keer op rij verliest , maar als je naar de kansenverhouding kijkt, dan hadden we vandaag moeten winnen."

Bekijk het programma, de uitslagen en de stand in de Eredivisie