AS Roma-trainer Luciano Spalletti heeft Francesco Totti uit de selectie gezet voor het Serie A-duel met Palermo van zondagavond.

De 39-jarige clubicoon uitte zaterdag in een interview met de RAI zijn teleurstelling over het feit dat hij nauwelijks wordt ingezet door Spalletti.

"Op deze manier heeft het geen zin om door te gaan", klaagde Totti, wiens contract na dit seizoen afloopt.

Volgens La Gazzetta dello Sport moest de middenvelder zondagochtend na het ontbijt op het matje komen bij Spalletti, waar hem werd medegedeeld dat hij buiten de selectie valt voor het treffen met Palermo.

In het gewraakte interview deed Totti ook zijn beklag over het gebrek aan communicatie van zijn trainer. "Ons contact gaat niet verder dan 'goedemorgen' of 'goedenavond'."

Clubpresident

Naar verluidt vergadert het bestuur van Roma binnenkort over de situatie van Totti, die al ruim twee decennia onder contract staat bij de verliezend Europa Cup 1-finalist van 1984.

Clubpresident James Pallotta hoopt dat hij Spalletti en Totti weer op een lijn kan krijgen. "Ik heb geen idee wat Francesco bedoelt met een gebrek aan respect" zei hij zondag tegen Ilmessaggero.it. "Ik ga afspreken met Totti om te horen wat hij te zeggen heeft."

In het duel met Palermo hoopt Kevin Strootman na lange afwezigheid zijn rentree te maken in de hoofdmacht van Roma. De 26-jarige middenvelder kampte met een zware knieblessure.