Jetro Willems werd zaterdag verkozen tot de man of the match bij PSV na de thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo (2-0 winst). De linksback merkt ook dat hij steeds fitter wordt nadat hij lange tijd kampte met een knieblessure.

"Het is acht maanden geleden dat ik helemaal fit was. Dat is niet in een paar weken terug", zei Willems, die een maand geleden zijn rentree maakte in de hoofdmacht van PSV.

"Maar ik doe er veel voor om fit te worden en ik merk ook dat inmiddels dicht tegen mijn maximale fitheid aan zit. Dat moet ook, want we spelen nu drie wedstrijden in een week."

Tegen Heracles was de 21-jarige Willems vooral in aanvallend opzicht erg sterk. Hij gaf de assist bij de 1-0 van Davy Pröpper en leverde nog een aantal gevaarlijke voorzetten af.

"Het gaat weer aardig", besefte Willems. "Maar voor mij is het belangrijkste dat we als team winnen. We hebben uitstekend gespeeld, maar hadden ook wel wat meer kansen kunnen benutten. Woensdag moeten ze er wel in."

Counter

Woensdag treft PSV Atletico Madrid in de achtste finales van de Champions League. Voor Willems wordt het zijn debuut in het miljoenenbal omdat hij door zijn blessure alle wedstrijden van PSV voor de winterstop miste .

"Maar ik heb wel al meer grote wedstrijden gespeeld. Onder andere met Oranje op het EK, dus ik ben wat gewend. Atletico is wel een goede ploeg. We moeten vooral scherp zijn bij balverlies, want ze zijn sterk op de counter."

"En Atletico heeft de echte winnaarsmentaliteit, dat is hun kracht. Maar die mentaliteit hebben wij bij PSV ook."