AZ boekte zaterdag tegen FC Groningen (4-1) de zevende zege van 2016 en het deed Ron Vlaar goed dat drie doelpunten voortkwamen uit een hoekschop.

Zowel Vincent Janssen, Vlaar zelf als Markus Henriksen was trefzeker na een corner van de Alkmaarders. Volgens de 31-jarige verdediger berustte dat niet op toeval.

"We trainen daar wel vaker op en het werpt toch z'n vruchten af", constateerde hij voor de camera van FOX Sports.

"We waren er al een paar keer dichtbij, maar we scoorden niet zo vaak uit dode spelmomenten. Vandaag was het lekker dat het wel lukte."

Vlaar, die tegen FC Groningen zijn 150e wedstrijd in de Eredivisie speelde, leed met AZ nog geen puntenverlies sinds de winterstop.

"Toen ik hier eind vorig jaar mijn contract tekende, wilde ik een stukje winnaarsmentaliteit proberen mee te geven. Nu gaat het goed en dus is het makkelijk praten, maar we zijn als groep gewoon hartstikke goed bezig."

Gevaarlijk

Volgens Vlaar is AZ gevaarlijk voor iedere tegenstander. "In het begin hadden we moeite met Groningen, maar als we het tempo gaan  verhogen, creëren we zoveel kansen. We hadden er misschien nog wel een paar kunnen maken."

AZ klom door de zege op FC Groningen naar de derde plaats in de Eredivisie. De ploeg van trainer John van den Brom heeft 40 punten ujt 24 duels. Bij het ingaan van de winterstop stonden de Alkmaarders nog twaalfde.

Trainer John van den Brom merkt de euforie in Alkmaar en spreekt van een "enorme flow". "Zelfs ik word door de supporters toegejuicht en dat maak je als trainer toch niet vaak mee."

Volgende week zondag wacht de lastige uitwedstrijd tegen Ajax, maar  Van den Brom heeft veel vertrouwen voor dat duel. ''We zijn in vorm, dus het is een mooi moment om naar de Arena toe te gaan."

Bekijk het programma, de uitslagen en de stand in de Eredivisie