José Mourinho zit zonder club sinds hij twee maanden geleden werd ontslagen bij Chelsea, maar heeft naar eigen zeggen niet te klagen over belangstelling van geïnteresseerde clubs.

"Ik ben zelf niet op zoek naar een club, maar er zijn wel clubs op zoek naar mij", zegt de Portugese oefenmeester tegen de Italiaanse krant La Stampa.

Mourinho wordt veel in verband gebracht met Manchester United, waar de positie van Louis van Gaal onder druk zou staan. De 53-jarige Portugees is echter niet uit op de baan van zijn voormalige leermeester bij FC Barcelona.

"Op dit moment respecteer ik iedere trainer bij elke club. Ik weet niet wat mijn volgende club wordt, maar één ding is zeker: ik hou van voetbal en ik kom een keer terug met dezelfde passie en ambitie als altijd."

Inter

De voormalige coach van onder meer FC Porto en Real Madrid bracht eerder deze week een bezoek aan Internazionale, waar hij vanaf 2008 twee jaar de scepter zwaaide en in 2010 beslag legde op de Champions League.

Robert Mancini, de huidige oefenmeester van de geplaagde 'Nerazzurri', hoeft echter niet te vrezen voor een terugkeer van Mourinho in Stadio Giuseppe Meazza. "Ik wil één ding duidelijk maken: ik neem het hier volgend jaar niet over", aldus de Portugees.

"Inter is bezig met een project onder Mancini en Erick Thohir (voorzitter, red.) en hun plannen kunnen rekenen op mijn volledige steun, ik hoop dat het een succes wordt."

Mourinho werd half december op straat gezet bij regerend landskampioen Chelsea na een bijzonder matige competitiestart in de Premier League. De Portugees werd bij de 'Blues' opgevolgd door interim-manager Guus Hiddink.