NEC moet het de komende zes weken stellen zonder Mohamed Rayhi. De 21-jarige vleugelaanvaller kwam twee weken geleden tijdens een duel met De Graafschap hard in botsing met Robin Pröpper.

Rayhi liep een scheurtje in de onderkaak op en is inmiddels geopereerd. Hij heeft ook enkele tanden verloren en moet nu eerst zijn volledige gebit op orde laten brengen.

De geboren Brabander speelt tot nu toe dit seizoen vijftien competitiewedstrijden voor NEC

Trainer Ernest Faber mist zaterdag tijdens het uitduel van NEC met sc Heerenveen (aftrap 19.45 uur) ook Gregor Breinburg. Hij is nog niet hersteld van een knieblessure.

AZ-Groningen

Trainer Erwin van de Looi van FC Groningen moet een moeilijke puzzel oplossen voor de uitwedstrijd tegen AZ. Van de Looi mist een aantal vaste krachten voor het bezoek zaterdag aan Alkmaar. Hans Hateboer is geschorst, Bryan Linssen, Abel Tamata, Lorenzo Burnet, Mimoun Mahi en Dino Islamovic ontbreken vanwege blessures.

"We hebben vooral problemen op de flanken, de spoeling is dun'', erkent Van de Looi. Vleugelspits Oussama Idrissi krijgt na een paar sterke invalbeurten een kans in de basis.

Alexander Sörloth behoort wel tot de selectie, maar zal niet starten. De Noorse spits werd woensdag opgenomen in het ziekenhuis als gevolg van zijn notenallergie. "Blijkbaar zat er iets van noten in de pastasaus'', zei Van de Looi. "Het was goed schrikken.'' Mede daardoor staat Danny Hoesen in Alkmaar in de spits.

Bij AZ mist trainer John van den Brom alleen de langdurig geblesseerde Fernando Lewis. De Alkmaarders, dit kalenderjaar nog ongeslagen, zijn dankzij een reeks overwinningen opgeklommen naar de vierde plaats op de ranglijst.

Bekijk de uitslagen, het programma en de stand in de eredivisie