Ajax-trainer Frank de Boer overweegt Nemanja Gudelj als centrale verdediger op te stellen in de thuiswedstrijd van aanstaande zondag tegen Excelsior.

De Amsterdammers kunnen tegen de laagvlieger uit Rotterdam geen beroep doen op de geschorste Mike van der Hoorn en de geblesseerden Kenny Tete en Jaïro Riedewald.

Afgelopen zondag tegen FC Groningen (2-1 winst) werd Gudelj na de rode kaart van Van der Hoorn ook al enige tijd in de defensie geposteerd, totdat Ricardo van Rhijn binnen de lijnen kwam en rechtsback Joël Veltman naar het centrum verhuisde.

Tegen Excelsior maakt De Boer voor de positie naast Nick Viergever een keuze tussen Veltman en Gudelj. "Gudelj is zeker een optie", bevestigt de oefenmeester op de persconferentie van de huidige nummer twee van de Eredivisie. "Al zal dat sneller gebeuren als we met drie verdedigers aantreden. Het meest logische is dat Van Rhijn rechtsback staat."

Riechedly Bazoer geldt niet als alternatief voor de achterhoede, omdat de jonge middenvelder daar nog niet klaar voor zou zijn. "In organisatorisch opzicht moet hij daar nog wat stappen in maken."

Lastig

De Rotterdamse bezoekers van trainer Alfons Groenendijk wisten al elf competitieduels op rij niet te winnen, maar vormen volgens De Boer wel een geduchte tegenstander voor Ajax.

"Excelsior heeft in uitwedstrijden tegen goede clubs best aardige resultaten behaald: 0-0 tegen Vitesse en 1-1 tegen PSV. Ze spelen gegroepeerd en het is lastig om er doorheen te komen. We zullen geconcentreerd moeten zijn. Anders spelen we Excelsior in de kaart."

Robert Muric kan zondag wellicht zijn officiële debuut maken voor Ajax. De 19-jarige buitenspeler uit Kroatië speelt dit seizoen zijn wedstrijden voor de beloftenploeg in de Jupiler League en was afgelopen maandag nog trefzeker tegen Go Ahead Eagles.

Het treffen in de Arena begint zondag om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Dennis Higler.

Bekijk het programma, de uitslagen en de stand in de Eredivisie