Arsène Wenger kan zich niet vinden in de plannen om hervormingen door te voeren in het drukke Engelse voetbalprogramma.

Vanwege de overvolle agenda gaan er stemmen op om bijvoorbeeld de replays bij een gelijkspel in de FA Cup te schrappen, tot ongenoegen van de Franse manager van Arsenal.

"Dit is de meest traditionele competitie in Engeland, dus laten we die in ere houden", doet Wenger vrijdag een oproep aan de Engelse voetbalbond tijdens zijn persconferentie in aanloop naar het achtstefinaleduel met Hull City.

"Ik ben inmiddels volledig gewend geraakt aan de regels van de FA en een conservatieve Engelsman geworden. Ik ben dan ook wat huiverig over het veranderen van de regels, want ik ben er echt gehecht aan geraakt."

Volgens Wenger kunnen clubs op steeds meer inkomsten rekenen, maar roepen ze tegelijkertijd om minder wedstrijden. "Dat is een beetje tegenstrijdig. Bovendien kunnen we volgend seizoen vanwege de nieuwe tv-gelden op nog meer geld rekenen, dus elke club kan over 25 topspelers beschikken."

"Ik ben ervan overtuigd dat elke club het aantal wedstrijden aan zou moeten kunnen, dus voor mij is er geen enkele aanleiding om de regels aan te passen."

Winterstop

Ook het invoeren van een winterstop geniet geen prioriteit volgens de Fransman, die onder bepaalde voorwaarden echter geen bezwaar ziet in een korte pauze na feestdagen. "Ik ben er niet per se tegen, maar je moet wel de juiste data vinden."

"Als het is om de zomerstop te verkorten, dan ben ik erop tegen. Er is nu al te vaak sprake van zomers waarin we te weinig tijd hebben om onze ploegen voor te bereiden op het nieuwe seizoen. Als het EK op 10 juli eindigt en de Premier League begint weer op 10 augustus, dan is dat veel te kort."

Arsenal neemt het zaterdag in het eigen Emirates Stadium op tegen Hull, de huidige koploper in het Championship. De 'Gunners' legden afgelopen seizoen voor de zesde keer onder leiding van Wenger beslag op de FA Cup.

Bekijk het programma, de uitslagen en de stand in de Premier League