Manchester United-middenvelder Michael Carrick vindt dat zijn ploeg de lange blessurelijst niet als excuus mag gebruiken voor de 2-1 nederlaag donderdagavond in de Europa League op bezoek bij het Deense FC Midtjylland.

"Het was een heel slechte avond", aldus de 34-jarige Carrick tegen MUTV. "Om hier te verliezen is gewoon niet goed genoeg. Het enige positieve is dat we in de return nog een kans krijgen om te winnen, maar dat verandert niks aan het feit dat we donderdagavond gewoon niet goed genoeg waren."

United had voor het heenduel in Herning al dertien blessuregevallen en daar kwam in de warming-up nog een kniekwetsuur voor doelman David de Gea bij. Manager Louis van Gaal sprak na de wedstrijd tegen FC Midtjylland over de wet van Murphy.

"Je kunt het over alle blessures hebben, maar dat mag je niet als excuus gebruiken", stelt Carrick. "Onze prestatie was gewoon slecht en dat moet veel beter."

"De eerste helft was nog wel aardig, we hadden controle over de wedstrijd. Maar in de tweede helft hadden we niet dezelfde intensiteit en tempo."

Omdraaien

Volgens Carrick zijn de spelers er "natuurlijk" van overtuigd dat United zich volgende week in de return op Old Trafford nog kan kwalificeren voor de achtste finales van de Europa League.

"We zijn nu allemaal heel teleurgesteld, maar als de stofwolken zijn opgetrokken, moeten we de knop weer omzetten. Volgende week is weer een nieuwe dag, een nieuwe wedstrijd, en dan moeten we beter zijn dan donderdag. We kunnen niet spelen zoals gister en verwachten dat we winnen."

Door het verlies in Europa, alweer de elfde nederlaag van de 'Mancunians' dit seizoen in alle competities, zal de druk op de positie van Van Gaal alleen maar weer toenemen.

De lokale krant Manchester Evening News schreef direct na het duel in Denemarken dat de Nederlander "nu direct" moet worden ontslagen.

Manchester United gaat maandag in het kader van de FA Cup op bezoek bij Shrewsbury Town, dat uitkomt op het derde niveau van Engeland (League One).