Louis van Gaal concludeerde na de 2-1 nederlaag van Manchester United bij FC Midtjylland in het heenduel van de Europa League dat alles wat mis kon gaan ook daadwerkelijk misging.

"De wet van Murphy speelde deze wedstrijd een belangrijke rol", zei Van Gaal na afloop in het Deense Herning.

"We kregen al een tegenvaller te verwerken in de warming-up toen David de Gea geblesseerd raakte. Dat is al de veertiende geblesseerde speler op dit moment, dus dat gaat in de hoofden van de spelers spoken. Het is gewoon te veel voor ze." 

Van Gaal vond ook dat zijn ploeg in de tweede helft te weinig afdwong. "Na rust wonnen we geen enkel duel, dus het was wachten op het tweede tegendoelpunt. Wij hadden ook veel vaker kunnen scoren, maar lieten dat na."

Niet verslagen

Een kwartier voor tijd zorgde Paul Onuachu inderdaad voor de 2-1 namens FC Midtjylland, dat in de tweede helft ook de beste kansen kreeg. In de eerste helft had Memphis de score nog geopend voor United. 

Ondanks de pijnlijke nederlaag voor United, denkt Van Gaal dat er betere tijden aanbreken onder zijn bewind. "We zijn nog niet verslagen. De return zal niet gemakkelijk worden, maar we moeten het doen. We moeten doorgaan.''

Van Gaal liet op de persconferentie weten dat De Gea vrijdag een scan ondergaat om de ernst van zijn knieblessure te onderzoeken.