Dick Advocaat gaat de rest van het seizoen Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst ondersteunen. De 68-jarige Hagenaar wordt adviseur van de technische staf.

"Ik doe dit vooral omdat ik een band heb met Giovanni", zegt Advocaat dinsdag op de website van Feyenoord. 

Hij kent Van Bronckhorst van zijn tijd als trainer van het Schotse Rangers, waar Van Bronckhorst rond de eeuwwisseling speelde. Ook werkten de twee samen bij Oranje toen Advocaat bondscoach was.

Maandag werd Advocaat, die in oktober opstapte als trainer van Sunderland, benaderd voor de adviserende rol die eraan moet bijdragen dat Feyenoord uit de sportieve malaise komt. De Rotterdamse club heeft al zeven eredivisiewedstrijden op rij verloren.

"Toen ik afgelopen maandagochtend door Martin van Geel werd benaderd met de vraag of ik deze rol wilde gaan vervullen, stond ik daar direct positief tegenover. Dat gevoel is na een aantal gesprekken alleen maar gegroeid."

Observeren

Advocaat zal geen vergoeding krijgen voor zijn werkzaamheden bij Feyenoord. Tijdens wedstrijden zal hij ook niet op de bank zitten.

De oud-trainer van PSV en AZ zal zijn functie op de achtergrond uitvoeren, onder meer door gesprekken te voeren en door bij trainingen en wedstrijden te observeren.

Bekijk het programma, de uitslagen en de stand in de eredivisie