De rechtbank in Assen heeft Topklasser WKE dinsdag failliet verklaard. De amateurclub uit Emmen kampt met een schuld bij de belastingdienst.

WKE, dat staat voor Woonwagenkamp Emmen, kan nog beroep aantekenen tegen de uitspraak van de rechter. Als dat niet gebeurt, neemt de curator de leiding over van het huidige bestuur.

Vorige maand leek WKE vanwege de financiële problemen al in handen te komen van de curator. Het toenmalige bestuur was van plan zelf het faillissement aan te vragen, maar stapte bij een ledenvergadering op.

Tjeerd Boonstra diende zich aan als de nieuwe voorzitter en hij hoopte de club nog te redden. Nu is de Drentse vereniging alsnog failliet.

Volgens het Dagblad van het Noorden kan de schuld van de Emmenaren oplopen tot 1,5 miljoen euro.

Vijfde plaats

WKE werd in 1966 opgericht. De club veroverde in 2009 de algehele amateurtitel. Momenteel staat de ploeg van trainer Paul Weerman vijfde in de Topklasse Zondag.

Aanstaande zondag kan WKE nog wel gewoon aantreden tegen TEC. De Drentse club wordt pas uit de competitie genomen wanneer het faillissement onherroepelijk is.

In dat geval komen de resultaten dit seizoen van WKE te vervallen. AFC raakt daardoor bijvoorbeeld zes punten kwijt, omdat de Amsterdamse club twee keer won van de Drentse club.