Cruijff positief gestemd na eerste resultaten behandelingen ziekte

Johan Cruijff is positief gestemd na de eerste behandelingen van zijn ziekte. In oktober werd longkanker vastgesteld bij de oud-voetballer.

"Na enkele behandelingen kan ik zeggen dat de eerste resultaten erg positief zijn", schrijft de Amsterdammer op zijn website. "Met dank aan het uitstekende werk van de artsen, de genegenheid van de mensen en mijn positieve instelling."

"Op dit moment heb ik het gevoel dat ik 2-0 voor sta in de eerste helft van een wedstrijd die nog niet afgelopen is. Maar ik weet zeker dat ik als winnaar uit de strijd kom."

Het management van de 68-jarige Cruijff maakte op 22 oktober van het afgelopen jaar bekend dat er longkanker bij de clubicoon van Ajax en FC Barcelona is vastgesteld.

Een maand later liet Cruijff zich al strijdbaar uit over zijn ziekte. "De behandeling is al begonnen en ik heb nu meer kracht dan voorheen. Alle genegenheid die ik krijg, maken me twee keer zo sterk."

"Wat ik krijg toegediend is als een vriend van mij, want het is om de kanker te overwinnen. Ik heb er alle vertrouwen in dat het goedkomt. Ik win dit gevecht."

Ajax

Cruijff was tot voor kort nog actief als adviseur bij Ajax. Nadat zijn vertrouweling Wim Jonk het veld moest ruimen als hoofd jeugdopleiding, besloot de legendarische 'nummer 14' ook te stoppen bij de Amsterdamse club.

"Al jarenlang stel ik vast dat de kern van mijn visie niet binnen Ajax wordt uitgevoerd", verklaarde Cruijff. "Daar komt bij dat ik steeds sterker het gevoel heb gekregen dat dit bewust gebeurt. En aan spelletjes doe ik niet mee."

In 2011 zette de voormalig speler en trainer een revolutie in gang door het beleid van Ajax naar zijn hand te zetten. In 2015 ging het mis, toen bleek dat Jonk niet meer aanschoof bij vergaderingen omdat het 'technisch hart' zich niet zou houden aan de plannen van Cruijff.

Lees meer over:
Tip de redactie