SC Cambuur heeft zaterdag Marcel Keizer aangesteld als opvolger van de opgestapte trainer Henk de Jong.

De 47-jarige Noord-Hollander heeft een contract tot medio 2018 getekend, meldt de eredivisionist uit Leeuwarden op de clubsite.

Cambuur, dat verwikkeld is in een strijd tegen degradatie, zag eerder deze week De Jong opstappen. Keizer komt over van Jupiler League-club FC Emmen.

"Alhoewel ik het prima naar mijn zin had bij FC Emmen is dit een kans die niet vaak voorbij komt", verklaart Keizer. "Niet alleen krijg ik de mogelijkheid om bij een eredivisieclub aan de slag te gaan, dit mag ik ook nog eens doen bij de club waar ik het grootste gedeelte van mijn voetballeven heb doorgebracht."

"Samen met iedereen binnen de club gaan we er alles aan doen om SC Cambuur in de eredivisie te houden."

'Bovenaan lijstje'

Keizer kwam als speler tussen 1989 en 1998 bijna driehonderd keer uit voor de Friezen en was vorig jaar nog als technisch manager actief bij Cambuur.

Zijn opvolger in die functie, Henry van der Vegt, is blij met de komst van de voormalige hoofdtrainer van Telstar. "Marcel stond bovenaan ons lijstje omdat hij de club, de spelers en de technische staf goed kent en bovenal omdat hij een zeer kundige trainer is."

"Dat heeft hij bij zijn vorige clubs al bewezen en die ervaring kunnen we in deze fase goed gebruiken."

Nummer voorlaatst Cambuur leed vrijdag voor eigen publiek de zesde nederlaag op rij (2-0) en kan later dit weekend op de ranglijst ingehaald worden door hekkensluiter De Graafschap.

Bekijk de uitslagen, het programma en de stand in de eredivisie