Alfred Schreuder heeft een aanbod in beraad om tot het einde van dit Bundesliga-seizoen aan te blijven als assistent-trainer bij TSG 1899 Hoffenheim.

De 43-jarige Nederlander kwam in oktober in het kielzog van Huub Stevens naar de Duitse club, maar zag de Limburger eerder deze week zijn taken neerleggen vanwege gezondheidsklachten.

"Hoffenheim heeft me verzocht te blijven, het seizoen af te maken, maar ik twijfel nog", zegt Schreuder tegen FOX Sports. "Ik wil even rustig de tijd nemen om na te denken."

De voormalige hoofdtrainer van FC Twente gaat ervan uit dat hij komend weekeinde nog wel gewoon op de bank zit bij Hoffenheim. "Werder Bremen-uit is weer een heel belangrijke wedstrijd voor ons. Daar is alles op gericht nu."

Assistent

Schreuder heeft het ondanks zijn twijfels en het vertrek van Stevens bijzonder naar zijn zin in zijn huidige functie en is niet bezig met een terugkeer naar Nederland. "Wat ik nu meemaak, is prachtig. Daar geniet ik van en ik leer enorm veel."

"Ik vind het ook wel lekker, even weg uit de spotlights en in rust werken. Dat is toch anders dan hoofdtrainer zijn van FC Twente. Ik ben blij voor de spelers en René Hake dat ze de afgelopen weken goede resultaat hebben geboekt. Dat verdient die club."

Donderdag maakte Hoffenheim bekend dat het de 28-jarige jeugdtrainer Julian Nagelsmann vervroegd doorschuift naar het eerste elftal. De jonge oefenmeester zou eigenlijk pas komende zomer, na het behalen van zijn diploma's, aan de slag gaan als opvolger van Stevens.

Video: Stevens kondigt afscheid aan

Stevens stopt als trainer vanwege hartritmestoornissen
Stevens stopt als trainer vanwege hartritmestoornissen

Stevens

De mededeling van Stevens dat hij zijn taken neerlegde en direct een punt achter zijn trainerscarrière zette vanwege hartritmestoornissen kwam hard aan bij Schreuder. "Ja, dat was zeker even schrikken. Heftig. Huub was toch degene die me overhaalde om mee te gaan naar Hoffenheim. Zo kon ik de mooie ervaringen in de Bundesliga meemaken."

"Prachtig om te zien hoe hij overal in Duitsland wordt ontvangen. Huub is hier een grootheid. Iedereen wil een praatje met hem maken of op de foto. Er is heel veel respect voor Stevens."

Hoffenheim bezet momenteel de voorlaatste positie in de Bundesliga, met evenveel punten als hekkensluiter Hannover 96.

Bekijk het programma, de uitslagen en de stand in de Bundesliga