De 28-jarige Julian Nagelsmann is door Hoffenheim aangesteld als opvolger van de vertrokken trainer Huub Stevens.

Nagelsmann zou eigenlijk na dit seizoen doorschuiven, maar de clubleiding besloot hem nu al op de bank te zetten nadat de 62-jarige Stevens zijn functie neerlegde vanwege gezondheidsklachten.

"Stevens is het heden, Nagelsmann de toekomst", zei technisch directeur Alexander Rosen eind oktober, een dag nadat hij de Limburger had aangesteld.

Het was de bedoeling dat Nagelsmann volgend seizoen, na het afronden van de trainerscursus, de jeugdopleiding zou verruilen voor het hoofdtrainerschap bij Hoffenheim.

De jonge Duitser, die van de Duitse bond DFB groen licht heeft gekregen om al aan de slag te gaan, ondertekende donderdag een contract tot medio 2019 bij de huidige nummer zeventien van de Bundesliga.

'Niet bang'

Nagelsmann, de jongste hoofdtrainer ooit op het hoogste niveau in Duitsland, staat voor een loodzware opdracht. De achterstand op de 'veilige' vijftiende plek bedraagt zeven punten.

"Het wordt heel zwaar, maar ik ben daar niet bang voor", zei de Duitser, die als voetballer nooit de top haalde.

De situatie van Alfred Schreuder, die woensdag de training leidde, is vooralsnog onduidelijk. De voormalige hoofdtrainer van FC Twente was door Stevens als assistent meegenomen.

Video: het afscheid van Stevens

Stevens stopt als trainer vanwege hartritmestoornissen
Stevens stopt als trainer vanwege hartritmestoornissen

Stevens

Stevens maakte woensdag bekend dat hij zijn taken neerlegde omdat hij al enkele weken last heeft van hartritmestoornissen. De oud-international moet wellicht een operatie ondergaan.

Het afscheid van de Duitse club betekende direct het einde van de trainersloopbaan van Stevens. De Limburger was werkzaam bij onder meer Roda JC, Schalke 04, Hamburger SV, PSV en Red Bull Salzburg.

Bekijk het programma, de uitslagen en de stand in de Bundesliga