De Britse premier David Cameron heeft woensdag zijn zorgen geuit over de hoge toegangsprijzen bij Premier League-wedstrijden.

"Ik denk dat het een probleem is dat sommige clubs de toegangsprijzen elk jaar flink verhogen. En dat terwijl ze al heel veel geld generen via sponsors en andere bronnen", zei Cameron woensdag.

De uitspraak van de premier volgt op de onrust afgelopen weekeinde bij Liverpool, waar de supporters in opstand kwamen tegen de hoge prijzen. Omdat het duurste ticket vanaf volgend seizoen liefst 77 pond (ongeveer 99 euro) kost, verlieten duizenden fans al in de 77e minuut van de wedstrijd tegen Sunderland (2-2) het stadion.

Malcolm Clarke van de Engelse vereniging van voetbalsupporters waarschuwde woensdag dat de sfeer uit de Premier League-stadions zal verdwijnen als de tickets niet goedkoper worden. Ook zou de link met de lokale achterban verdwijnen.

"Buitenlandse toeristen, die selfies maken omdat ze op Engelse bodem zijn, zullen de plekken van de echte supporters overnemen", aldus Clark, die in gesprek gaat met diverse supportersgroepen.

Hij sluit niet uit dat het nog tot een massaal weglopen van supporters komt in een heel Premier League-weekeinde.

Bekijk de uitslagen, de stand en het programma in de Premier League