FC Den Bosch heeft woensdag Wiljan Vloet aangesteld als nieuwe trainer. De Brabander is bij de Jupiler League-club de opvolger van de vorige week ontslagen René van Eck.

De 53-jarige Vloet tekent voor tweeëneenhalf seizoen bij de club waar hij in het seizoen 2001/2002 ook al trainer was.

"Ik kijk er naar uit om weer bij FC Den Bosch op het veld te mogen staan en om op sportief vlak met mijn ervaring een bijdrage te kunnen leveren aan de ambities van de club", zegt Vloet op de website van FC Den Bosch.

Zijn vorige klus als trainer was in 2014 bij het Griekse Niki Volos, waar hij al na drie maanden ontslagen werd. Eerder was hij coach van Sparta, NEC, ADO Den Haag en Roda JC.

"De afgelopen periode ben ik op maatschappelijk en managementvlak actief geweest buiten de voetballerij, maar toen FC Den Bosch me benaderde voor het trainerschap is na diverse gesprekken het positieve gevoel ontstaan om weer aan de slag te gaan."

Gesprekken

FC Den Bosch had Vloet al op het oog als trainer voor volgend seizoen, zo vertelt algemeen directeur Edward van Wonderen. 

"In december hebben wij onder leiding van manager voetbalzaken Fred van der Hoorn de eerste gesprekken met Wiljan gevoerd, ter voorbereiding op een mogelijke komst in de zomer. Deze gesprekken hebben de basis gevormd om nu snel te kunnen handelen."

Door het ontslag van Van Eck is het proces versneld. De 49-jarige trainer moest vertrekken vanwege teleurstellende resultaten. De Bosschenaren staan in de Jupiler League op de veertiende plaats en werden onlangs in de KNVB-beker uitgeschakeld door de amateurs van VVSB.

Play-offs

Met Vloet hoopt Den Bosch dit seizoen toch nog kans te maken op promotie. "Het primaire doel voor dit seizoen is en blijft om deelname aan de play-offs af te dwingen", aldus Vloet. 

"We hebben een brede, talentvolle selectie en zullen er gezamenlijk alles aan doen om dat doel te bereiken."

Onder leiding van assistent-trainer Paul Beekmans speelde FC Den Bosch maandag met 0-0 gelijk tegen Go Ahead Eagles. Vrijdag zit Vloet voor het eerst op de bank bij de uitwedstrijd tegen Helmond Sport.

Video: Samenvatting Go Ahead Eagles-FC Den Bosch

Samenvatting Go Ahead Eagles-FC Den Bosch
Samenvatting Go Ahead Eagles-FC Den Bosch