Gary Neville heeft er alle vertrouwen in dat hij het tij nog kan keren bij Valencia.

De Engelsman werd begin december aangesteld als opvolger van de opgestapte trainer Nuno, maar wist tot op heden geen enkele competitiewedstrijd in winst om te zetten en staat nog maar vier punten boven de degradatiestreep in de Primera Division.

Toch weigert de 40-jarige Neville de moed op te geven en gelooft hij nog in een ommekeer in de sinaasappelstad. "Ik vertrouw nog volledig in mijzelf en de spelers."

Er wordt de laatste weken veel gespeculeerd over de positie van Neville, die bij zijn aanstelling nog geen enkele ervaring had als trainer. Maandag vroeg de voormalige verdediger van Manchester United al om wat meer geduld, omdat hij wel vooruitgang geboekt zou hebben met Valencia.

Richting de return tegen FC Barcelona in de halve finales van de Copa del Rey wilde de Brit echter niet te veel woorden vuilmaken aan alle geruchten over zijn toekomst. "Ik vermoed dat de fans ook niet meer op mijn teksten zitten te wachten. Zelfs ik word moe van mijn eigen stem."

"Ik denk dat dit al mijn dertigste persconferentie is in de zestig dagen dat ik hier ben. Ik heb al veel te veel gesproken, ik blijf mezelf maar herhalen."

Druk

Woensdag komt Barcelona op bezoek in Mestalla. De eerste wedstrijd in Camp Nou ging vorige week met liefst 7-0 verloren. Een schande, vindt Neville. "Dat was onacceptabel en ik neem de volledige verantwoordelijkheid op me."

Gezien de schier onvermijdelijke uitschakeling houdt de oefenmeester in de beker alvast rekening met de belangrijkere competitiewedstrijd van zaterdag tegen Espanyol. "Maar dat betekent niet dat we geen waarde hechten aan het duel van morgen, want we willen de fans laten zien dat we er alles aan doen om het tij te keren."

"Zaterdag moeten we echt winnen", blikt Neville alvast vooruit op de kraker tegen Espanyol, concurrent in de strijd tegen degradatie. "Die druk leg ik mezelf op en dat verwacht ik ook van mijn spelers."

Bekijk het programma, de uitslagen en de stand in de Primera Division