Bayern München-coach Josep Guardiola is op zijn hoede voor VfL Bochum. De Bundesliga-koploper strijdt woensdagavond met het team van coach Gertjan Verbeek om een plaats in de halve finale van de Duitse beker.

"Zij houden van een verzorgde opbouw. Ik verwacht dat ze voor de aanval kiezen. Met hun snelle vleugelspelers hebben ze daar ook de ploeg voor", blikte Guardiola dinsdag tijdens een persconferentie vooruit op de uitwedstrijd.

"Bochum behoort tot de sterkste teams in de Tweede Bundesliga, tijdens de winterstop wonnen ze in oefenduels niet voor niets van Bayer Leverkusen en Borussia Mönchengladbach."

Op 23 januari zette Bayern het elftal van Verbeek wél opzij in een oefenwedstrijd, met liefst 5-1.

"Ik verwacht een agressieve wedstrijd, in positieve zin", vervolgde Guardiola, die met veel respect sprak over het werk van Verbeek.

"Je ziet vaak dat het karakter van de trainer zich weerspiegelt in het spel van zijn team. Verbeek laat zijn spelers met een grote intensiteit spelen, ze zullen zich tegen ons niet afwachtend opstellen."

Grasmat

Guardiola maakt zich geen zorgen over de slechte staat van de grasmat in het stadion van de huidige nummer vier van de Tweede Bundesliga.

"Wij moeten ons aanpassen, ik heb geen zin om naar excuses te zoeken. Wie dat doet, speelt niet mee om de prijzen. Voor beide elftallen wordt het lastig."

Bayern kwam afgelopen weekeinde niet verder dan een 0-0 gelijkspel tegen Bayer Leverkusen.

"De laatste pass was steeds net niet goed", aldus Guardiola, die volgend seizoen werkzaam is voor Manchester City. "Over de wedstrijd zelf was ik wel tevreden."