Wayne Rooney vindt niet dat Memphis Depay verantwoordelijk moet worden gesteld voor het puntenverlies dat Manchester United zondag leed tegen Chelsea.

De Londenaren maakten in de blessuretijd via Diego Costa de 1-1 uit een aanval die ontstond na een foute pass van invaller Memphis, die na afloop hevig werd bekritiseerd door enkele analisten.

"Ik denk niet dat we Memphis de schuld moeten geven, er gingen wel meer dingen fout in de slotfase", laat United-aanvoerder Rooney optekenen in de Manchester Evening News.

"We geven allemaal weleens een verkeerde pass. Daarna duurde het nog even voordat de goal viel. Memphis is een fantastische speler, maar zulke dingen gebeuren nu eenmaal."

Beloften

Memphis moest maandagavond voor het eerst deze jaargang aantreden met de beloften van United. De oud-aanvaller van PSV kreeg dit kalenderjaar nog geen basisplaats van manager Louis van Gaal.

Door het puntenverlies tegen Chelsea kijkt United inmiddels tegen een achterstand van twaalf punten aan op koploper Leicester City.