Valencia-trainer Gary Neville vraagt de fans en media om geduld. Met de voormalig Engels international aan het roer heeft de club uit de sinaasappelstad razendsnel het contact verloren met de plekken die recht geven op Europees voetbal.

"Toen ik in december werd aangesteld deed ik het verzoek om mij te beoordelen na vijf maanden, niet na zes weken", sprak Neville zondag na de 1-0 nederlaag bij Real Betis Sevilla.

Valencia bezet inmiddels de dertiende plaats in de Primera Division. De voordelige marge ten opzichte van de degradatiestreep bedraagt nog maar vier punten.

"De necrologieën zijn al geschreven, maar ik geloof in mezelf, dat heb ik altijd gedaan. De resultaten zijn geen goede afspiegeling van de vooruitgang die hier is geboekt. Dan doel ik op zaken als de structuur in het team en de organisatie."

"Ik vind dat we de laatste twee competitieduels ten onrechte hebben verloren", vervolgde Neville. "Maar ik kan de uitslagen niet ontkennen en ik weet wat de consequenties kunnen zijn als je niet presteert."

Bekerblamage

Lange tijd maskeerde Valencia de matige competitie-optredens (onder Neville werd nog niet gewonnen in La Liga) met zeges in de beker. Aan dat avontuur zal spoedig een einde komen na de 7-0 nederlaag tegen FC Barcelona in de eerste halve finale.

"De resultaten zijn absoluut onacceptabel. Iedereen binnen deze club lijdt hieronder", weet Neville.

Volgens enkele kranten in de regio Valencia staat Juande Ramos al in de coulissen om de Engelsman op te volgen bij een volgend tegenvallend resultaat.

Bekijk de uitslagen, de stand en het programma in de Primera Division