Leicester City-manager Claudio Ranieri denkt niet dat zijn spelers zullen bezwijken onder de druk nu zij in de Premier League een voorsprong van vijf punten hebben opgebouwd op nummer twee Tottenham Hotspur.

"Aan het begin van het seizoen was er spanning omdat we ons wilden handhaven", laat Ranieri weten aan de Leicester Mercury.

"Nu is die druk verschoven naar andere ploegen. Bij teams die veel geld hebben geïnvesteerd om de Premier League te winnen of de Champions League te bereiken."

Leicester City maakte zaterdag indruk door met 3-1 te zegevieren bij Manchester City, een van de clubs die met een hoger budget werken. Precies een jaar geleden stonden de 'Foxes' laatste en prolongeerden ze de Premier League-status dankzij een fenomenale eindsprint.

"Wat er afgelopen seizoen is gebeurd, kan onze spelers helpen. Toen was er pas echt sprake van druk, want het is heel moeilijk om terug te komen als je degradeert."

Cruciaal

Ranieri kijkt vooral naar het spel van zijn ploeg. "Dan is het resultaat niet eens zo heel belangrijk."

"Ik vind het wel cruciaal dat mijn spelers goed trainen, want je speelt zoals je traint. Het draait er nu om dat we geconcentreerd en bescheiden blijven. Dat is heel belangrijk, want voor het eerst in hun leven doen ze iets echt speciaals."

Leicester City gaat zondag op bezoek bij nummer drie Arsenal en heeft in de weken daarna een relatief eenvoudig programma.