PSV-trainer Phillip Cocu was zondag na afloop van het gewonnen duel met FC Utrecht (0-2) tevreden over het spel van zijn ploeg.

"We hebben ons prima hersteld van donderdag", doelde Cocu op de bekernederlaag van zijn ploeg afgelopen donderdag, eveneens tegen FC Utrecht (1-3).

"We hebben een aantal aanpassingen doorgevoerd na die wedstrijd. We hebben bekeken hoe we FC Utrecht het beste konden bespelen en dat heeft uitstekend uitgepakt", aldus Cocu op de clubsite.

De 45-jarige trainer was vooral te spreken over de doelpunten van Santiago Arias en Marco van Ginkel. "De goals zijn gevallen zoals we er aandacht aan hebben besteed op de training. Het was jammer dat ik Jeffrey Bruma in de rust moest wisselen, dat had in de tweede helft zijn effect op het team. Maar uiteindelijk was het een prima wedstrijd. De drie punten gaan mee naar huis."

Bruma werd gewisseld vanwege een enkelblessure die hij over had gehouden aan het duel van donderdag met FC Utrecht. Maandag volgt nader onderzoek. "Ik verwacht er niet al te veel problemen mee'', zei de centrumverdediger na afloop.

Van Ginkel

Van Ginkel was bij zijn rentree in de eredivisie zondag direct trefzeker voor PSV. Zijn laatste doelpunt in de Nederlandse competitie maakte hij op 28 april 2013 voor Vitesse. ''Het was een poosje geleden dat ik heb gescoord'', erkende de middenvelder na het duel met FC Utrecht (0-2), waarin hij met links doel trof.

Van Ginkel maakte zijn eerste doelpunt sinds mei 2015, toen hij namens AC Milan scoorde tegen AS Roma.

PSV plukte Van Ginkel een week geleden op de valreep weg bij Stoke en huurt de middenvelder voor de rest van het seizoen van Chelsea. ''Het is natuurlijk altijd even wennen, maar het voelt goed bij PSV. Het is mooi om meteen deel uit te maken van het team. Ik denk dat ik wat extra's kan brengen'', voorspelde de tweevoudig international.

PSV komt over een week voor het eerst weer in actie. De koploper van de eredivisie gaat zondag op bezoek bij NEC.

Bekijk de uitslagen en de stand in de eredivisie