Louis van Gaal vond dat Manchester United zichzelf zondag vergeten had te belonen voor het goede spel in de kraker tegen Chelsea. Het duel eindigde in 1-1 na een laat doelpunt van Diego Costa.

"Tot een kwartier voor tijd speelden we heel goed en hadden we meer doelpunten kunnen maken. Maar je moet de wedstrijd beter controleren en dat hebben we niet gedaan", zei een teleurgestelde Van Gaal na afloop.

"Ik vind dat we onszelf vergeten te hebben belonen met een overwinning, want we waren de betere ploeg."

Van Gaal was tevreden over het spel van United, maar vond dat het doelpunt van Costa in blessuretijd voorkomen had kunnen worden. "Het is geen gebrek aan concentratie, maar een kwestie van niet goed georganiseerd staan als je moet verdedigen. Als we de bal hebben, moet je die houden. Je hoeft niet altijd te scoren."

"Je moet de juiste pass op het goede moment geven en dat deden we niet voorafgaand aan het tegendoelpunt. Chelsea is een erg goed team en als je jezelf niet beloont voor de manier waarop wij spelen, dan is dat frustrerend. Dat geldt ook voor de gelijkmaker in blessuretijd. Blind gleed uit, dat was zonde. Ik ben niet teleurgesteld in ons optreden, maar wel in de uitslag. Dat is een groot verschil."

Gat

Volgens Van Gaal heeft United dit seizoen al te vaak punten verspeeld in de slotfase en staat het daardoor op de zesde plaats in de Premier League.

"Als je bij de beste drie ploegen wilt staan - en dat is ons doel - dan moet je dit soort wedstrijden winnen. Het gat naar de top blijft groeien en dat is niet goed. Als je deze wedstrijd terugkijkt, kun je alleen maar concluderen dat wij hadden moeten winnen, maar dat lukte niet en dat is ons al vaker overkomen."

Hiddink

Guus Hiddink vond juist dat Chelsea terecht een punt overhield aan het duel. "Ik ben blij met de reactie van de ploeg. Manchester United deed het erg goed voor rust en aan het begin van de tweede helft. Maar wij verdienden een punt."

"Na de eerste twintig minuten zakten we te ver terug, maar naarmate het duel vorderde ging het beter. Zij maakten een schitterend doelpunt, maar daarna reageerde het team erg goed."

Chelsea-verdediger Kurt Zouma viel in de tweede helft uit en werd met een brancard van het veld gedragen. Hiddink vreest dat hij het voorlopig moet stellen zonder de Fransman. ''Het zag er slecht uit'', zei Hiddink. ''Maar laten we duimen dat het meevalt. Hopelijk kan Kurt dit seizoen nog voetballen.''

Zouma laat maandag een MRI-scan maken van zijn gekwetste rechterknie.