Colin Kazim-Richards heeft zondag zijn eerste doelpunt in dienst van Celtic gemaakt. De van Feyenoord overgekomen spits was trefzeker in het met 2-0 gewonnen bekerduel met East Kilbride.

Kazim-Richards maakte eerder deze week al zijn debuut voor Celtic en ontsnapte tegen Aberdeen aan een rode kaart.

In zijn tweede duel voor de Schotse topclub onderscheidde de Engelsman zich in positieve zin. Mede dankzij het doelpunt van Kazim-Richards plaatste Celtic zich voor de kwartfinale van de Schotse beker.

De international van Turkije verkaste begin deze week naar Schotland. Hij speelde anderhalf seizoen voor Feyenoord. Hij wist twaalf keer te scoren voor de Rotterdammers.

Tannane

Oussama Tannane maakte zondag namens Saint-Etienne eveneens zijn eerste doelpunt sinds zijn overgang van Heracles Almelo vorige maand. De aanvaller maakte de tweede goal in de competitiewedstrijd tegen Girondins Bordeaux (4-1 winst).

Tannane maakte in januari de overstap van Heracles naar Saint-Etienne en maakte vorige week als invaller al zijn debuut voor de Franse subtopper. Tegen Bordeaux had de vleugelspeler een basisplaats en hij bekroonde zijn optreden met een doelpunt en een assist bij de 3-1 van Alexander Søderlund. De Nederlandse-Marokkaan werd in de slotfase gewisseld.

Saint-Etienne presteert dit seizoen uitstekend en bezet na 25 wedstrijden de vierde plek in de Ligue 1.