Trainer Frank de Boer was zondag tevreden over het spel van Ajax in de thuiswedstrijd tegen Feyenoord (2-1). ''Ze hebben met hun hart gespeeld en verdiend gewonnen", oordeelde hij.

"Deze wedstrijd moet je voor jezelf, maar ook voor onze supporters winnen. Dat hebben we gedaan."

"We hebben het initiatief genomen", zei De Boer. "Maar we zijn ook mee gegaan in de strijd die zij leverden. Alleen dan kan je het verschil maken. Ik had liever gezien dat we meer afstand hadden genomen. Maar we hebben ook weinig weggegeven. Hier kunnen we mee verder."

De Boer riep Riechedly Bazoer, de maker van de 2-1, uit tot man van de wedstrijd. "Maar je ziet ook hoe belangrijk het was dat Davy Klaassen weer een hele wedstrijd kon voetballen. Hij weet wat er in zulke wedstrijden gevraagd wordt en was de grote aanjager."

Klaassen

Klaassen vond dat Ajax de zege op Feyenoord zeker niet heeft gestolen. "Wij verdienden de overwinning. Zeker in de tweede helft hadden zij weinig in te brengen en kregen wij mooie kansen", sprak de aanvoerder van de Amsterdammers tegen de NOS.

Ajax maakte in de eerste vier duels na de winterstop weinig indruk met twee 1-0 zeges (op ADO Den Haag en Vitesse) en twee remises (tegen Heracles Almelo en Roda JC).

"De afgelopen wedstrijden zaten we er niet lekker in", erkende Klaassen, die zondag voor het eerst een basisplaats had na zijn blessure. "Daarom is het heel lekker dat we hebben gewonnen. Zeker als je ziet hoe we speelden: vol passie en strijd. Als we dat in de resterende duels van dit seizoen ook opbrengen, gaan we nog veel wedstrijden winnen."

Klaassen noemde de openingstreffer van Jens Toornstra een "dreun". "Ik zag hun goal niet aankomen, want tot dat moment waren ze niet gevaarlijk geweest."

Bazoer

Bazoer bezwoer met zijn treffer een dreigende crisis bij de club die twee keer op rij gelijk had gespeeld.

"We moesten koste wat kost winnen", zei de middenvelder. "Ajax speelt altijd met dezelfde intentie. We willen voetballen, ook als de druk groot is."

"Dat verschil zag je. We wilden winnen en zijn daar voor gegaan."