Trainer René Hake van FC Twente is erg opgelucht nadat zijn ploeg bij Heerenveen zaterdag de eerste uitzege van het seizoen boekte. Het was tevens de tweede zege op rij voor de ploeg uit Enschede.

''Zijn we eindelijk van dat gezeur af'', zei hij na afloop bij de NOS. ''Maar het zat er wel aan te komen, dat kon je al aan ons spel van de afgelopen wedstrijden zien.''

Twente pakte na de winterstop al negen punten, terwijl het in de eerste helft van het seizoen maar 13 punten vergaarde. De Tukkers zijn geklommen naar de veertiende plaats met 22 punten.

Desondanks kijkt Hake vooralsnog vooral naar beneden op de ranglijst. ''Het gaat om de stand en op basis van onze positie zijn we nog steeds degradatiekandidaat."

Dreigender

De coach had wel genoten van het spel van Twente tegen Heerenveen, dat na zeventig minuten Joost van Aken met een rode kaart kwijtraakte.

''We waren dreigender en hoewel we na de 1-0 van Heerenveen even moest zoeken, zag je na een half uur dat we begonnen te draaien. Met elf tegen tien hebben we optimaal geprofiteerd'', aldus Hake.

Twente won vorige week ook al met 3-1 van FC Utrecht. Volgende week gaat de ploeg van Hake op bezoek bij Roda JC.

Bekijk het programma, de uitslagen en de stand in de eredivisie