AZ-trainer John van den Brom is lovend over spits Vincent Janssen, die zijn ploeg zaterdagavond met zijn dertiende competitietreffer naar een 1-0 overwinning schoot in de thuiswedstrijd tegen Vitesse.

"Hij speelde eerlijk gezegd niet geweldig, maar het blijft een superspits die toch weer beslissend is", zei de coach in Alkmaar tegen FOX Sports

"Het is een grote prestatie dat hij dit seizoen al dertien competitiedoelpunten heeft gemaakt. Zijn ontwikkeling gaat snel, wie weet waar het eindigt."

Janssen werd afgelopen zomer overgenomen van Almere City. In zijn laatste vijf duels voor AZ vond de 21-jarige spits liefst zeven keer het net.

Ontwikkeling

Janssen zelf merkt dat hij zich in Alkmaar goed aan het ontwikkelen is in de punt van de aanval.

"Ik moet nog wel eens denken aan vorig jaar rond deze tijd toen ik nog bij Almere City speelde. Wat dat betreft is er veel gebeurd in een jaar", beseft Janssen.

''Het is mooi om belangrijk te zijn, maar ik mag scoren dankzij het team. Mede doordat Vlaar en Wuytens goed verdedigen en Henriksen sterk speelt op het middenveld, kan ik mijn doelpunten maken."

Corners

Van den Brom zag tegen Vitesse ondanks de zege nog wel punten die voor verbetering vatbaar zijn bij zijn ploeg.

"We moeten nog meer gaan oefenen op corners, want dat was weer niet best. Het was sowieso geen hele goede wedstrijd, maar we zijn een goed team aan het worden die ook moeilijke wedstrijden weet te winnen."

Met AZ won Van den Brom alle wedstrijden die in 2016 werden gespeeld. De winst op Vitesse betekende de vijfde op rij in de eredivisie en voor de KNVB-beker werd er afgerekend met HHC Hardenberg.

Bekijk het programma, de uitslagen en de stand in de eredivisie