De voetbalbond van Liberia heeft zaterdag beloofd bij de FIFA-verkiezing te gaan stemmen op prins Ali bin Al-Hussein uit Jordanië, die een dag eerder ook al steun kreeg uit Egypte. Het Afrikaanse voetbalbestuur zei vrijdag nog dat het hele continent voor sjeik Salman Bin Ebrahim zou gaan.

Het bestuur van de Afrikaanse federatie CAF kwam vrijdag in Rwanda bijeen. Vier van de vijf kandidaten voor het voorzitterschap van wereldvoetbalbond FIFA lichtten in Kigali hun plannen toe. 

Na afloop maakte het CAF bekend dat Afrika unaniem achter sjeik Salman uit Bahrein staat, wat zou betekenen dat de Aziatische voetbalbaas in één klap 54 stemmen binnen zou hebben.

Toch is die Afrikaanse steun niet zo unaniem als het CAS wil doen geloven. Prins Ali haalde vrijdag in Egypte de stem van dat land binnen en meldde een dag later dat ook Liberia op 26 februari op hem gaat stemmen.

Zuid-Soedan zou zijn stem hebben beloofd aan Gianni Infantino, de secretaris-generaal van de UEFA die de belangrijkste uitdager van sjeik Salman lijkt.