Kevin Strootman heeft vrijdag gescoord bij zijn rentree. De 25-jarige middenvelder benutte een strafschop tijdens het duel van de beloften van AS Roma met Avellino.

Met zijn verzilverde penalty zorgde Strootman, die in de basis startte en in de rust werd gewisseld, voor de 2-0. De Romeinen wonnen het duel met Avellino met 6-0.

De bijna 26-jarige middenvelder kwam de afgelopen twee jaar bijna niet in actie door problemen met zijn knie. 

In maart 2014 liep de oud-speler van Sparta een zware kruisbandblessure op, die hem onder meer het WK in Brazilië kostte.

Strootman maakte eind 2014 zijn rentree, maar die bleek van korte duur. Eind januari 2015 werd tijdens een kijkoperatie kraakbeenletsel aangetroffen, waardoor hij opnieuw ver werd teruggeworpen.

Tijdens de voorbereiding op het huidige seizoen merkte de 25-voudig Oranje-international dat hij zijn linkerknie nog steeds niet volledig kon belasten, waardoor een derde medische ingreep noodzakelijk bleek.

De kans is groot dat Strootman later deze maand aansluit bij de A-selectie van AS Roma. De Romeinen schreven hem niet in voor de knock-outfase van de Champions League.

Strootman trefzeker bij rentree:

Strootman scoort bij rentree
Strootman scoort bij rentree