Oud-speler Mark van Bommel, die vrijdag is geslaagd voor de cursus Coach Betaald Voetbal van KNVB, gaat per direct aan de slag als individuele trainer in de jeugdopleiding van PSV.

De Eindhovenaren melden vrijdag op de site van de club dat de 38-jarige Van Bommel zich gaat richten op de middenvelders van PSV onder-17, onder-19 en Jong PSV.

De 79-voudig international, die tussen 1999 en 2005 en in het seizoen 2012-2013 in totaal 274 officiële wedstrijden voor PSV speelde, liep de afgelopen twee jaar al stage bij de jeugd en het eerste elftal van de Brabanders en is ook assistent-bondscoach van Saoedi-Arabië onder zijn schoonvader Bert van Marwijk.

"Dit is een mooie uitdaging die goed past bij mijn ontwikkeling als trainer/coach", aldus Van Bommel over zijn nieuwe baan. "Ik wil me in alle facetten van het trainersvak verdiepen en ben blij dat ik van PSV de kans krijg om in deze rol aan de slag te gaan."

PSV maakte eerder deze week al bekend dat Ruud van Nistelrooij vanaf komend seizoen de spitsen gaat trainen van PSV onder-17, onder-19 en Jong PSV. Technisch manager Marcel Brands is blij dat met Van Bommel opnieuw een oud-speler is vastgelegd.

"De trainersstaf van de jeugdopleiding krijgt met de komst van Mark wederom een kwaliteitsimpuls. Het is geweldig dat onze talenten nu ook ondersteuning krijgen van Mark, die als speler de absolute top haalde."

Cursus

De KNVB maakt vrijdagmiddag bekend dat zowel Van Bommel als Van Nistelrooij is geslaagd voor de cursus Coach Betaald Voetbal.

Beide oud-internationals mochten een verkorte cursus van anderhalf jaar volgen, omdat ze minimaal vijftig interlands achter hun naam hebben staan. Ze mogen nu als hoofdtrainer aan de slag bij een club in het betaald voetbal.

"Als trainer heb ik de ambitie die ik als speler ook had", reageert Van Bommel. "Ik wil het hoogst mogelijke bereiken en zoveel mogelijk prijzen winnen. En daarnaast zal het altijd mijn streven zijn om een elftal op mijn manier te laten voetballen."