Renato Tapia heeft zijn werkvergunning binnen, waardoor de middenvelder uit Peru speelgerechtigd is om zondag in de Klassieker tegen Ajax zijn debuut te maken voor Feyenoord.

Trainer Giovanni van Bronckhorst, die vrijdag 41 is geworden, meldde op een persconferentie in De Kuip dat de vorige maand van FC Twente overgenomen Tapia fit is en in de wedstrijdselectie zit voor het duel in de Amsterdam Arena.

Feyenoord boekte woensdagavond in het bekerduel met Roda JC de eerste zege in zes duels (1-0). Van Bronckhorst had voor die cruciale wedstrijd gekozen voor een 5-3-2-systeem, maar de trainer wilde niet zeggen of hij zondag weer die tactiek zal hanteren.

"De accenten liggen zondag weer anders, Roda is een andere tegenstander. Dit is niet per se hoe we blijven spelen, ik kijk waar zondag de kansen liggen."

"Het belangrijkste is dat het 5-3-2-systeem ons woensdag de overwinning heeft gebracht. We moesten door bekeren en dat is gelukt. Het team voerde het tactisch goed uit, daar ben ik tevreden over."

Houvast

Volgens Van Bronckhorst zijn al zijn spelers fit uit de kwartfinale tegen Roda gekomen, hoewel de overwinning pas na 120 minuten werd veiliggesteld. De trainer denkt dat zijn team vertrouwen heeft opgedaan door het resultaat in Kerkrade.

"Tegen Roda JC hebben we laten zien dat we echt een team zijn. Dat geeft houvast voor de komende wedstrijden."

De Rotterdammers verloren hun laatste vijf competitiewedstrijden en staan daardoor als nummer drie nu op dertien punten van Ajax, dat tweede staat op één punt van koploper PSV.

"Zowel Ajax als Feyenoord heeft de winst zondag nodig. Ik denk dat we dat ook in het spelbeeld gaan terugzien", aldus Van Bronckhorst.

De zestigste Amsterdamse aflevering van de Klassieker in de eredivisie begint zondagmiddag om 12.30 uur en staat onder leiding van arbiter Kevin Blom.

Bekijk het programma, de uitslagen en de stand in de eredivisie