Leicester City-manager Claudio Ranieri weigert zijn ploeg aan de vooravond van de topper tegen Manchester City van zaterdag uit te roepen tot de belangrijkste titelkandidaat in de Premier League.

"Ik zou graag zeggen: 'Yes, we can! Alleen ben ik geen Barack Obama", zegt Ranieri in gesprek met The Guardian.

"Voor mij is het heel moeilijk om hierop in te gaan. Misschien is het ook beter voor de pers als dat zo blijft, dat maakt het spannend. Wat ik de spelers vertel? Dat blijft geheim."

Dinsdag rekende koploper Leicester City in eigen huis met 2-0 af met Liverpool, waardoor de voorsprong van drie punten op Manchester City intact bleef. Er zijn nog veertien duels te gaan in de Premier League.

Steeds meer analisten denken dat Leicester een gooi kan doen naar de titel en ondertussen neemt ook de waardering voor het spel van 'The Foxes' toe.

FC Barcelona

De wedstrijdcommentator bij Match of the Day vergeleek een combinatie van Leicester City tijdens het duel met Liverpool zelfs met het spel van FC Barcelona.

"Rustig, rustig, rustig", probeert Ranieri de euforie te temperen. "Onze fans moeten dromen, wij dienen met beide benen op de grond te blijven."

"Ik zou het al ongelooflijk vinden als we vierde worden en uit mogen komen in de voorronde van de Champions League. Volgens mij heeft iedereen wel door dat we bezig zijn aan een wonderbaarlijk seizoen."

Video: Ranieri over de titelkansen van Leicester City

Ranieri: Leicester geen titelfavoriet
Ranieri: Leicester geen titelfavoriet

Bekijk het programma en de stand in de Premier League