PSV is donderdagavond verrassend uitgeschakeld in de kwartfinales van de KNVB-beker. Een sterk FC Utrecht zegevierde met 3-1 in het Philips Stadion.

Bart Ramselaar en Sebastien Haller tekenden in de eerste helft voor de eerste twee treffers aan Utrechtse zijde. Een kwartier na rust trof Ramselaar nogmaals doel: 3-0.

Hector Moreno deed een kwartier voor tijd namens PSV nog iets terug, maar die enigszins gelukkige treffer via de schouder van Ramon Leeuwin kwam te laat om nog een verlenging af te dwingen.

Bij PSV maakte Marco van Ginkel zijn debuut. De middenvelder, die voor de rest van het seizoen wordt gehuurd van Chelsea, mocht direct in de basis beginnen. Jetro Willems had voor het eerst dit seizoen een basisplaats na lang blessureleed.

Bekijk de samenvatting van PSV-FC Utrecht:

Samenvatting PSV-FC Utrecht
Samenvatting PSV-FC Utrecht

Kopbal

Van Ginkel had zijn debuut al vroeg in de wedstrijd kunnen opluisteren met een doelpunt. De oud-speler van Vitesse, AC Milan en Stoke City kopte van dichtbij echter op Robbin Ruiter, die even later wederom in actie moest komen na een inzet van Luuk de Jong.

FC Utrecht kreeg niet veel meer kansen, maar was wel een stuk effectiever dan de thuisploeg. Eén van de eerste kansen voor de Domstedelingen na een half uur spelen was namelijk direct raak. 

Een korte corner van Yassin Ayoub kwam via Timo Letschert voor de voeten van Ramselaar, die van dichtbij de bal simpel achter Pasveer kon schuiven. Tien minuten later drukte Haller PSV nog dieper in de zorgen.

De Franse spits kreeg aan de zijkant van het veld de bal en ontdeed zich kinderlijk eenvoudig van rechtsback Joshua Brenet. De clubtopscorer van FC Utrecht kon daardoor aan de rand van het strafschopgebied ongestoord binnenschieten: 2-0.

Ramselaar

PSV hoopte zich in de tweede helft nog terug te vechten in de wedstrijd, maar zover kwam het nooit. Van Ginkel ontsnapte vlak na rust aan een directe rode kaart na een grove charge en Ramselaar maakte even later aan alle bekeraspiraties van PSV een einde: 3-0.

Een doelpunt van Moreno, die een kwartier voor tijd via de schouder van Leeuwin raak kopte, kwam te laat om nog iets te forceren voor PSV. De ploeg van Phillip Cocu kan zich zondag al revancheren, als de uitwedstrijd tegen FC Utrecht in de competitie op het programma staat.

Bekijk de uitslagen en het programma in de KNVB-beker