Shanice van de Sanden maakt per direct de overstap van FC Twente naar Liverpool. De 23-jarige aanvalster volgt Oranje-aanvoerster Mandy van den Berg, die eerder deze maand Lilleström SK verruilde voor de 'Reds'. 

Van de Sanden kwam in het seizoen 2011/2012 over van sc Heerenveen. In de afgelopen vier seizoenen werd ze drie keer Nederlands kampioen, twee keer BeNe League-kampioen en won ze de KNVB-beker met FC Twente.

De 23-jarige aanvalster zegt toe te zijn aan een overstap naar het buitenland. "Bij FC Twente heb ik me ontwikkeld tot de voetballer die ik nu ben. Mijn hart zal altijd bij Twente liggen", aldus de Oranje-international donderdag op de website van FC Twente.

"Het is nu tijd om mezelf nog verder te ontwikkelen in een ander land en een andere competitie, om zo een nog betere voetballer te worden. Het was fantastisch om onderdeel te mogen zijn van deze grote en mooie club en zulke mooie successen met FC Twente te beleven."

Jammer

Arjan Veurink, hoofdtrainer van FC Twente, betreurt het vertrek van Van de Sanden. "Het is voor de club en het team jammer dat Shanice ons gaat verlaten. Ze heeft met haar specifieke kwaliteiten een belangrijke rol gehad in de prijzen die we gewonnen hebben."

"Shanice heeft zich binnen en buiten het veld ontwikkeld tot de speelster die ze nu is. Daar heeft ze met ons hard voor gewerkt en daar verdient ze absoluut deze stap naar Liverpool mee."

In december zag Veurink ook Anouk Dekker vertrekken. Zij maakte de overstap naar het Franse Montpellier. Veurink krijgt met de Belgische middenvelder Lenie Onzia naar eigen zeggen een "ervaren speelster" terug.

"Lenie is niet alleen een waardevolle, balvaste middenvelder, maar ook iemand waar onze jonge speelsters zich aan op kunnen trekken."