FC Twente kan de rest van dit seizoen geen beroep meer doen op Jari Oosterwijk. De 20-jarige aanvaller ondergaat over vier weken een ingreep die hem van boezemfibrilleren, een onschuldige hartritmestoornis, af moet helpen.

"Er is geen spoed bij, maar het is voor Jari gewoon heel vervelend, het zorgt voor een opgejaagd gevoel. Medisch gezien is er geen noodzaak om de ingreep te ondergaan, maar Jari kiest er nu zelf voor", legt teamarts Bas Peijs uit op de website van FC Twente.

Afgelopen maand tijdens het trainingskamp van FC Twente in Spanje kreeg Oosterwijk voor de vijfde keer dit seizoen last van de stoornis. De komende periode blijft hij wel trainen.

"Behalve in de partijvormen, ik mag niet in de duels komen. Door de bloedverdunnende medicijnen mag ik geen contactsport doen. Deze moet ik tot drie maanden na de operatie gebruiken. Conditioneel kan ik alles doen, de komende maanden ga ik heel specifiek trainen."

Dichtgebrand

Boezemfibrilleren is een relatief onschuldige vorm van een hartritmestoornis. ''Hij kan er bij wijze van spreken honderd jaar oud mee worden'', aldus Peijs.

Toch kiest de spits zelf voor een operatie, waarbij het plekje bij zijn hart dat voor de problemen zorgt wordt dichtgebrand.

Oosterwijk kwam dit seizoen in veertien van de 21 eredivisieduels van FC Twente in actie. De aanvaller maakte drie treffers.

Bekijk het programma en de stand in de eredivisie