De spelers VVSB waren woensdag euforisch na hun sensationale zege op FC Den Bosch (3-2) in de kwartfinale van het KNVB bekertoernooi, al kunnen ze het niet allemaal uitgebreid vieren.

"Het feest zal lang gaan duren, maar helaas ben ik donderdag niet vrij'', zei Maikey Parami glunderend tegen FOX Sports.

"Ik ben nog student en moet stage lopen bij de Hema in Leidschendam. Nou ja, eerst maar van dit succes genieten. Het lijkt wel of ik droom."

De 21-jarige Parami maakte drie minuten voor tijd de winnende treffer, waardoor VVSB bekergeschiedenis schreef. De Topklasser uit Noordwijkerhout is de eerste amateurclub sinds IJsselmeervogels in 1975 die de laatste vier haalt.

Parami had moeite de historische triomf in Den Bosch, met drie treffers van VVSB in de laatste tien minuten, te bevatten.

"Dit is niet normaal, ongelooflijk. Dat we dit als amateurclub hebben kunnen flikken. Ons geheim was dat we na een achterstand van 2-0 vertrouwen bleven houden. Kansen kregen we ook in de eerste helft al genoeg, maar dat we er drie weten te maken in de slotfase, is onvergetelijk."

Bekijk de samenvatting van FC Den Bosch-VVSB:

Samenvatting FC Den Bosch-VVSB
Samenvatting FC Den Bosch-VVSB

Bekooij

Ook Tommy Bekooij, acht minuten voor tijd de maker van de eerste VVSB-goal, kon na afloop amper geloven wat er gebeurd was. 

"Dit is bizar, eigenlijk heb ik er geen woorden voor", zei de aanvaller. "Het was een corner, ik zie die bal komen en kopte raak. Vlak er na 2-2, ja dan krijg vleugels. In de rust hebben we het gezegd: het kan. Zondag hebben we er na rust ook vier gemaakt."

De gelijkmaker was van invaller Peet van der Slot, die door een handig hakje van Tomas Tavilla vrij voor het Bossche doel werd gezet. Ook hij kon zijn geluk niet op. "Je denkt gewoon, zo hard mogelijk. Net als op de training: uithalen, En hij zat. Iedereen werd gek. En gelukkig viel de 3-2 daarna ook nog."

Video: Feest in kleedkamer VVSB na behalen halve finale KNVB-beker

Feest in kleedkamer VVSB na behalen halve finale KNVB-beker
Feest in kleedkamer VVSB na behalen halve finale KNVB-beker

Beeld: Jim van der Deijl/Omroep West

Tegenstanders

Mogelijke tegenstanders van VVSB in de halve finales zijn Feyenoord en AZ. Feyenoord won woensdag na verlenging met 1-0 van Roda JC en AZ was dinsdag met 1-0 te sterk voor HHC Hardenberg.

PSV treft donderdag FC Utrecht in de laatste kwartfinale. Na de wedstrijd in Eindhoven wordt er geloot.