Aanvoerder Bart Biemans beseft dat FC Den Bosch een enorme kans heeft laten liggen om als eerste Jupiler League-club sinds 2011 door te dringen tot de halve finales van het KNVB-bekertoernooi.

De Brabanders stonden woensdag in de tachtigste minuut nog met 2-0 voor tegen VVSB, maar door drie treffers van de amateurs in de slotfase ging het toch nog mis voor de thuisclub (2-3).

"Zo'n kans krijgen we waarschijnlijk nooit meer. Hier zullen we nog heel lang ziek van zijn. Ik zal de komende twee nachten ook niet slapen, denk ik", zei Biemans na afloop van de wedstrijd tegen FOX Sports.

Lange tijd leek er niets aan de hand voor FC Den Bosch. "Maar na de eerste treffer van VVSB waren we de kluts kwijt", zei Biemans. "Binnen een minuut werd het 2-2 en toen wisten we het helemaal niet meer. We hadden de wedstrijd bij een voorsprong van 2-0 gewoon rustig en zakelijk moeten uitspelen. We hadden ook eerder 3-0 en 4-0 moeten maken." 

"Dit is zó ongelooflijk balen. Ik kan nog steeds niet geloven dat we deze wedstrijd hebben verloren. Ik heb dit nog nooit meegemaakt", zo moet Biemans concluderen.

Bekijk de samenvatting van FC Den Bosch-VVSB:

Samenvatting FC Den Bosch-VVSB
Samenvatting FC Den Bosch-VVSB

'Rust verdwenen'

FC Den Bosch-trainer René van Eck voelde halverwege de tweede helft al dat het alsnog mis kon gaan. "Ik zag de rust verdwijnen. We durfden niet meer. Tegen behoorlijk fysieke jongens winnen we geen duels meer. Na de 2-1 weet je wat er kan gebeuren. Dan past 2-3 ook nog in het verhaal."

Bij twee van de drie VVSB-treffers zag FC Den Bosch-doelman Kees Heemskerk er niet goed uit. Zeker bij de 3-2 toen hij een voorzet liet glippen, waarna Maikey Parami binnentikte.

Van Eck wilde zijn keeper echter niet als de schuldige aanwijzen. "Dat is te makkelijk. We hadden namelijk met 3-0 of 4-0 voor moeten komen. Dit is zo zonde. Dit soort wedstrijden komen in de boeken en op je lijst. Maar dan wel in negatieve zin."