VVSB heeft zich woensdagavond als tweede amateurclub ooit geplaatst voor de halve finales van het KNVB-bekertoernooi. De club uit Noordwijkerhout boog tegen FC Den Bosch in de laatste tien minuten een 2-0 achterstand om in 3-2 winst.

Maikey Parami maakte drie minuten voor tijd de winnende treffer voor VVSB in De Vliert, het stadion van Den Bosch. De aanvaller van de nummer negen van de Topklasse zondag, het derde niveau in Nederland, profiteerde van een blunder van FC Den Bosch-doelman Kees Heemskerk.

De vorige keer dat een amateurclub de laatste vier van het bekertoernooi haalde was in het seizoen 1974-1975. Destijds haalde IJsselmeervogels uit Spakenburg de halve eindstrijd, waarin het uiteindelijk verloor van FC Twente.

Mogelijke tegenstanders van VVSB in de halve finales zijn Feyenoord en AZ. Feyenoord won woensdag na verlenging met 1-0 van Roda JC en AZ was dinsdag met 1-0 te sterk voor HHC Hardenberg.

PSV treft donderdag FC Utrecht in de laatste kwartfinale. Na de wedstrijd in Eindhoven wordt er geloot.

Bekijk de samenvatting van FC Den Bosch-VVSB:

Samenvatting FC Den Bosch-VVSB
Samenvatting FC Den Bosch-VVSB

Droom

Na een half uur spelen woensdag in Den Bosch leek de droom van VVSB nog zo goed als voorbij, want toen stond de FC Den Bosch al op een 2-0 voorsprong. Eerst was het de Belg Alessio Carlone die vanaf een meter of twintig fraai raak schoot. Daarna kopte Abdelaziz Khalouta een voorzet van Furghill Zeldenrust binnen.

VVSB had voor rust ook al mogelijkheden. De grootste was voor Parami die de bal van dichtbij hard in het gezicht van doelman Heemskerk schoot.

De thuisploeg miste ook nog een grote kans. Zeldenrust kon het duel vlak voor rust al beslissen, maar zijn schot werd van de lijn gekopt.

Video: Feest in kleedkamer bij VVSB 

Feest in kleedkamer VVSB na behalen halve finale KNVB-beker
Feest in kleedkamer VVSB na behalen halve finale KNVB-beker

Beeld: Jim van der Deijl/Omroep West

Sensatie

In de tweede helft leek Den Bosch de wedstrijd redelijk eenvoudig uit te spelen, al liet het opnieuw na om de derde treffer te maken.

Bij een corner zat doelman Heemskerk vervolgens mis en kopte Tommy Bekooij raak (2-1). Amper een minuut later stond het al gelijk. Invaller Peet van der Slot stond vrij voor het doel van FC Den Bosch en schoot de 2-2 binnen.

Toen Heemskerk even later een voorzet liet glippen en Parami scoorde was de sensatie compleet (3-2). FC Den Bosch drong in de slotfase nog wel aan, maar kon niet verhinderen dat VVSB bekerhistorie schreef.