Nigel de Jong heeft woensdag een contract getekend bij Los Angeles Galaxy. De 31-jarige middenvelder was transfervrij nadat zijn contract bij AC Milan maandag werd ontbonden.

Details rond de overgang zijn nog niet bekendgemaakt door de Amerikaanse club, waar ook voormalig Engels internationals Ashley Cole en Steven Gerrard, de Ier Robbie Keane en de Belgische oud-Ajacied Jelle Van Damme onder contract staan.

"Een paar maanden geleden hoorde ik van mijn zaakwaarnemer dat LA Galaxy interesse had", vertelde De Jong woensdag kort na het ondertekenen van zijn contract. "Ik wist dat het ingewikkeld zou worden, want ik had toen net mijn contract bij AC Milan verlengd."

"Maar ik was wel meteen geïnteresseerd. Er is hard gewerkt voor een overgang, ook omdat ik niet speelde bij AC Milan. Gezien mijn leeftijd is dit het perfecte moment voor de stap naar Amerika. Ik merk niet dat ik een dagje ouder word, maar voel juist dat ik in de kracht van mijn leven ben."

Oranje

De Jong speelde dit seizoen slechts vijf Serie A-wedstrijden voor AC Milan, dat hem in 2012 overnam van Manchester City. Daarvoor kwam de 81-voudig Oranje-international uit voor Hamburger SV en Ajax.

De laatste interland van De Jong dateert van maart vorig jaar, toen Oranje met 1-1 gelijkspeelde tegen Turkije. Onder de afgelopen zomer aangestelde bondscoach Danny Blind verloor hij zijn plek in de selectie.

Met LA Galaxy kiest De Jong voor de recordkampioen van de Amerikaanse competitie MLS. De club uit het westen van de Verenigde Staten won de titel vijf keer: 2002, 2005, 2011, 2012 en 2014.

"LA Galaxy is het Real Madrid of FC Barcelona van de Verenigde Staten", vindt De Jong. "Er wordt altijd verwacht dat ze winnen. Dit jaar moeten ze weer kampioen worden. Ik heb geen problemen met die druk. Het hoort bij zo'n grote club."