Arturo Vidal is van plan een rechtszaak aan te spannen tegen de Duitse boulevardkrant Bild, zo laat de middenvelder van Bayern München woensdag weten.

Bild schreef woensdag dat Vidal onlangs in Qatar meermaals het trainingskamp van Bayern verliet om vervolgens onder invloed weer terug te keren.

Trainer Josep Guardiola zou geen toestemming hebben gegeven voor de uitstapjes van de Chileen. Volgens Bild zou de clubleiding de spelers van Bayern hebben laten beslissen over de toekomst van Vidal.

Vidal laat via zijn Instagram-account weten dat er niets van het verhaal klopt. "Ik wil graag zeggen dat het 'nieuws' dat vandaag gepubliceerd is absoluut niet klopt. Ik heb mijn advocaten al geïnstrueerd om een rechtszaak tegen de krant te beginnen, die zich moet verantwoorden voor zijn leugens", aldus de Chileen.

"Ik ben honderd procent toegewijd aan mijn team en bereid me voor op het belangrijke tweede deel van het seizoen. Ik bedank de club en de supporters die me zoals altijd steunen."

De 28-jarige Vidal verruilde afgelopen zomer Juventus voor Bayern. De 'Rekordmeister' maakte ongeveer 35 miljoen euro over voor de middenvelder.