PSV-aanwinst Marco van Ginkel zit hoogstwaarschijnlijk direct in de wedstrijdselectie van de landskampioen voor het KNVB-bekerduel met FC Utrecht van donderdag.

"Van Ginkel is wedstrijdfit", zei trainer Phillip Cocu woensdag op een persconferentie. "Maar of hij speelt, zien we morgen. Hij moet zich ook eventjes aanpassen aan onze manier van werken, maar zal dat snel onder de knie hebben. Hij kent de Nederlandse speelstijl natuurlijk."

De Eindhovenaren moeten het in het kwartfinaleduel stellen zonder Andrés Guardado, Maxime Lestienne en Stijn Schaars. Reservekeeper Remko Pasveer, die in de vorige bekerronde rood kreeg tegen Heracles Almelo, zal wederom op doel staan.

Lestienne is al langer niet fit, terwijl Guardado afgelopen zaterdag in de competitiewedstrijd tegen De Graafschap een hamstringkwetsuur opliep en enkele weken zal moeten toekijken.

Schaars is de nieuwste naam in de ziekenboeg van PSV. De ervaren middenvelder kreeg op de training van dinsdag een bal in zijn gezicht en moet voorlopig rust houden.

Van Ginkel werd maandag op de laatste dag dat de Europese transfermarkt open was op huurbasis overgenomen van Chelsea. De 23-jarige middenvelder speelde tijdens de eerste seizoenshelft voor Stoke City, maar daar had hij geen basisplaats.

PSV-FC Utrecht begint donderdagavond om 20.45 uur en staat onder leiding van arbiter Richard Liesveld.