Leicester City-spits Jamie Vardy stelde zich dinsdagavond met zijn wondertreffer tegen Liverpool (2-0) kandidaat voor de ereprijs van doelpunt van het seizoen. Ook Liverpool-manager Jürgen Klopp kon niet anders dan genieten van de goal.

Bekijk de wondertreffer van Vardy

"Ik had eerlijk gezegd bijna geklapt, maar ik voelde me op dat moment net iets te slecht", zei Klopp in gesprek met Sky Sports over de openingstreffer in het King Power Stadium.

Vardy schoot de bal na een uur vanaf de rand van het strafschopgebied over de kansloze doelman Simon Mignolet heen.

"Je hebt een beetje geluk nodig bij dit soort schoten, maar je moet ook moedig genoeg zijn om het te proberen", aldus Klopp. "Het is een perfect seizoen voor Leicester en een perfect seizoen voor Jamie Vardy, en dan lukken dit soort dingen."

"Die wereldgoal van Vardy was uiteindelijk de beslissing in de wedstrijd", stelde de Duitse manager, die met Liverpool slechts één keer heeft gewonnen in de Premier League dit kalenderjaar.

Vardy, die ook de 2-0 maakte namens Leicester, noemde zijn openingstreffer zelf de beste goal uit zijn carrière. "Ik loerde er al de hele wedstrijd op, want Mignolet stond vaak redelijk ver voor zijn doel."

Bekijk het programma, de uitslagen en de stand in de Premier Leauge